Roladki pieczone z udek nadziewanych grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Bardzo smakowite :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 udek kurczaka
    gotowa przyprawa do kurczaka
    grzyby leśne mieszane ok 6 szt średnich
    100 ml śmietanki 30 %
    1 cebula + trochę masła do jej usmażenia
    duża garść posiekanej natki pietruszki
    sól pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Roladki pieczone z udek nadziewanych grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka nakroić od spodu i wyjąć kostki, udka przyprawić z każdej strony i odstawić aby się przegryzły smaki.
    Cebulę posiekać i zeszklić na maśle.
    Oczyszczone i umyte grzyby leśne pokroić na małe kawałki, dołożyć do cebuli, posolić, dodać pieprzu, wlać śmietanę i dusić do jej zredukowania, przestudzić.
    Na każde rozpłaszczone udko nałożyć porcję grzybów, zwinąć w roladkę i zakręcić podwójnie sznurkiem, aby nie rozpadły się w trakcie pieczenia.
    Ułożyć w brytfannie, podlać wodą, przykryć i piec do zrumienienia ok. 40 -50 minut.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Grzyby Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować