Roladki schabowe z grzybami leśnymi

4.5 (185 ocen)

  • 60 min

Mąż twierdzi, że są bardzo smaczne;)

  • 60 min

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    - 2 garście suszonych grzybów
    - 1 duża cebula
    - 30 g serka topionego śmietankowego (lub z grzybami)
    - oliwa
    - sól, pieprz
    - 1/2 szkl. wody
    -1 jajo
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Grzyby gotujemy, a następnie przesmażamy (pokrojone) z posiekaną cebulką na małej ilości oliwy. Wyjdzie ich trochę więcej, niż potrzebujemy do nadziewania mięsa.
  • 3. Każdy plaster schabu nadziewamy grzybami i zawijamy w roladkę. Standardowo obtaczamy w jaju i bułce tartej. Smażymy na dość dużym ogniu do zarumienienia.
    Pozostałe grzyby zalewamy wodą i dodajemy serek i podgrzewamy w garneczku do jego roztopienia.
  • 4. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem grzybowym i zapiekamy ok. 50 min. w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować