Roladki z wytrybowanych udek kurczaka

4.78 (9 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moje dzisiejsze roladki z wytrybowanych udek z kurczaka, przyprawione ulubionymi przyprawami i nadziane ulubionymi dodatkami to fajna propozycja na smaczny obiad.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • udka z kurczaka 2,
    cebula 1,
    ser żółty w kawałku 100 g,(pokrojony w słupki)
    ogórki konserwowe 2,(pokrojone w słupki)
    pomidory suszone ,
    szynka 2 plastry,
    sól ,
    pieprz czarny mielony,
    papryka mielona słodka,
    przyprawa do kurczaka,
    masło klarowne 2 łyżki,
Wystaw ocenę:

4.78 (9 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z wytrybowanych udek kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek kurczaka usunąć kości.
    Powstały płat mięsa bez kości rozłożyć na desce, delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami.
    Na każdym płacie udka rozłożyć kilka suszonych pomidorów, położyć porcje ogórka konserwowego, porcje sera żółtego pokrojoną w piórka cebulę oraz zwinięty w rulon plasterek szynki.
    Całość zwinąć ciasno w roladkę.
    Każdą roladkę z wierzchu obsypać papryką czerwoną oraz przyprawą do kurczaka , obwiązać nitką kuchenną.
    Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego z tłuszczem.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do miękkości mięsa.
    Na początku piec pod przykryciem, a pod koniec przykrywkę zdjąć, aby roladki mogły nabrać ładnego koloru.
    Po upieczeniu nitkę z roladek zdjąć.
    Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę krojąc na grubsze plastry.

Porady

Ogórki i ser żółty pokroić w słupki, cebulę w piórka. Czas przygotowania 40 minut + czas pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować