Roladki schabowe z grzybami leśnymi

4.49 (149 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dodatek do ziemniaków i surówki. Możemy podać z sosem, ja najbardziej lubię sos własny.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 plastrów schabu
    400 g obgotowanych leśnych grzybów mrożonych
    1 cebula
    ½ pęczka natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Roladki schabowe z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Grzyby rozmrozić na sitku, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać grzyby i całość smażyć 2 minuty. Dodać sól, pieprz i pokrojoną natkę pietruszki. Wystudzić. Na każdy plaster schabu nałożyć łyżkę farszu. Zawijać jak gołąbki. Związać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na oleju z każdej strony, włożyć do naczynia żaroodpornego zalać rosołem (tak żeby przykryło) i piec ok. 1 godziny w temp. 200 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować