Roladki z udek kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka umyć i osuszyć, wytrybować kości.
Następnie pojedynczo każde mięso z udka wkładamy między folię skórą do deski i staramy się jak najcieniej rozbić, aby nie przedziurawić mięsa.
Rozbite płaty mięsa posolić, posypać szczyptą papryki ostrej odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
2.Po tym czasie mozzarelle pokroić w plastry i układać po plastrze sera i łyżce żurawiny na każdym płacie mięsa zwijać ścisło w zgrabne roladki.
3.Roladki układać na rozgrzanej patelni posypać słodką papryką i pieprzem zrumienić z obu stron na rumiano.
4.Zagotować wodę w garnku roladki przełożyć do woreczka zawiązać nicią i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 35 minut.
Roladki wyjąć z woreczka foliowego i podawać z kaszą gryczaną.
Komentarze