Roladki indycze z mozzarellą i pietruszką

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Lekkie danie obiadowe, które zachwyci każdego smakosza. Tak przygotowany filet z piersi indyka wychodzi soczysty i bardzo aromatyczny. Aromatyczna natka pietruszki i ciągnąca się w środku mozzarella doskonale podkreśla smak dania.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • -75 dag filetu z piersi indyka
    -1 łyżeczka soli
    -1 łyżeczka ziół prowansalskich
    -świeżo zmielony czarny pieprz
    -1 duży pęczek natki pietruszki
    -200 g kulek mini mozzarelli
    -oliwa do skropienia
    -1/4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Roladki indycze z mozzarellą i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso przekrawamy wszerz na pół. Każdą połowę przekrawamy wzdłuż na pół. Tak powstaną cztery plastry. Każdy plaster nacieramy solą, pieprzem i oregano z obu stron.
  • 2 2. Po środku każdego plastra mięsa układamy 3-4 kule mini mozzarelli odsączone z zalewy. Posypujemy posiekaną natką. Zawijamy roladki.
  • 3 3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy wodą, a z wierzchu skrapiamy oliwą. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować