Lekkie danie obiadowe, które zachwyci każdego smakosza. Tak przygotowany filet z piersi indyka wychodzi soczysty i bardzo aromatyczny. Aromatyczna natka pietruszki i ciągnąca się w środku mozzarella doskonale podkreśla smak dania.
60 min
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
-75 dag filetu z piersi indyka
-1 łyżeczka soli
-1 łyżeczka ziół prowansalskich
-świeżo zmielony czarny pieprz
-1 duży pęczek natki pietruszki
-200 g kulek mini mozzarelli
-oliwa do skropienia
-1/4 szklanki wody
Roladki indycze z mozzarellą i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przekrawamy wszerz na pół. Każdą połowę przekrawamy wzdłuż na pół. Tak powstaną cztery plastry. Każdy plaster nacieramy solą, pieprzem i oregano z obu stron.
2.Po środku każdego plastra mięsa układamy 3-4 kule mini mozzarelli odsączone z zalewy. Posypujemy posiekaną natką. Zawijamy roladki.
3.Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy wodą, a z wierzchu skrapiamy oliwą. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!
Komentarze