Wyśmienite na początek roku ,roladki faszerowane, filet indyczy a w nim smaczne i zdrowe awokado oraz mozzarella ,po upieczeniu, ser się rozpuszcza i ładnie łączy roladkę .
Roladki indycze faszerowane awokado i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka pokroić na cienkie plastry ,lekko ubić posolić i oprószyć pieprzem ,mozzarellę i awokado pokroić na plastry.Na każdej porcji mięsa układać po plastrze awokado i mozzarelli. Zwijać roladki. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia .zalać sosem pomidorowym .Piec 30 minut w 170 stopniach.
2.Sos pomidorowy :
Pomidory z puszki przełożyć do wysokiego naczynia ,dodać ząbek czosnku ,szczyptę cukru oraz świeże listki bazylii lub suszoną .Zmiksować na jednolity sos.
Komentarze