Roladki indycze faszerowane awokado i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienite na początek roku ,roladki faszerowane, filet indyczy a w nim smaczne i zdrowe awokado oraz mozzarella ,po upieczeniu, ser się rozpuszcza i ładnie łączy roladkę .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z indyka 600 gram

    awokado 1 sztuka

    mozzarella 1 kulka ( duża)

    sól i pieprz do smaku



    sos pomidorowy :

    pomidory bez skórki z puszki

    bazylia suszona lub świeża

    1 ząbek czosnku

    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki indycze faszerowane awokado i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka pokroić na cienkie plastry ,lekko ubić posolić i oprószyć pieprzem ,mozzarellę i awokado pokroić na plastry.Na każdej porcji mięsa układać po plastrze awokado i mozzarelli. Zwijać roladki. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia .zalać sosem pomidorowym .Piec 30 minut w 170 stopniach.
  • 2. Sos pomidorowy :

    Pomidory z puszki przełożyć do wysokiego naczynia ,dodać ząbek czosnku ,szczyptę cukru oraz świeże listki bazylii lub suszoną .Zmiksować na jednolity sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Drób Indyk Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować