Indycze sznycle z mozzarellą i pomidorami

4.5 (160 ocen)

  • 15 min

Szybki i smaczny obiad

  • 15 min

Składniki:

  • 5 sznycli z indyka
    2 pomidory
    1 kulka mozzarelii
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    pieprz ziołowy
    sól, pieprz
    4 łyżki mąki
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indycze sznycle z mozzarellą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycle z pomidorami i mozzarellą 1. Sznycle indyka oprószyć solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Odstawić na 10 minut. Obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na każdym kawałku indyka ułożyć po plastrze pomidora i oprószyć go obficie suszoną bazylią.
  • 2. Na każdym plastrze pomidora położyć plaster mozzarelli, a na nim po listku świeżej bazylii. Zapiekać w piekarniku w 170 stopniach kilka minut, aż do rozpuszczenia sera. Udekorować świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować