Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja wersja roladek drobiowych na obiad na różne okazję.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    szynka - 4 plastry
    ser żółty - 4 plastry
    natka pietruszki
    sól i pieprz
    Panierka:
    mąka
    bułka tarta
    jajko
    tłuszcz do smażenia
    Dodatkowo :
    pomidory
    sałata karbowana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera, szynki i pietruszki, zwinąć ciasno w roladki.
  • 2. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
  • 3. Roladki ułożyć na wyłożonym sałatą karbowaną półmisku, udekorować pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować