Roladki drobiowe z szynką i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne roladki.Przygotowałam je w pół godziny., Mój stary, dobry, sprawdzony przepis.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    - pojedynczy filet z piersi kurczaka
    - 2 plastry sera
    - 2 plastry szynki
    - jajko
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
    - przyprawy: sól, pieprz, bazylia
    dodatkowo: szaszłyki grillowe lub wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbity i posypany bazylią filet 1. Każdy filet solimy, pieprzymy, i mocno rozbijamy ( Uważając by go nie poszarpać). Na koniec posypujemy z każdej strony bazylią.
  • plasterki szynki i sera 2. Na rozbitą pierś, położyć po plasterku szynki i sera.
  • zwinięta roladka 3. Pierś zwinąć w roladkę, Spiąć wykałaczkami, lub patyczkami do szaszłyków ( przełamanymi na pól).
  • panierowanie 4. W miseczce roztrzepać jajko z solą pieprzem i bazylią. Roladki maczać w jajku, a następnie panierować w bułce tartej.
  • smażenie 5. Roladki smażyć na oleju na rumiano. Po usmażeniu wyciągnąć patyczki i podawać od razu ciepłe danie, z ulubionymi dodatkami.

Porady

Dłuższe patyczki, ułatwiają smażenie roladek, za ich pomocą z łatwością możemy je przewrócić na drugą stronę, Pierś musi być dobrze rozbita, dzięki temu unikniemy niedosmażenia potrawy. Ani też jej nie przypalimy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować