Proste do przygotowania roladki drobiowe są soczyste i aromatyczne, polecam do młodych ziemniaków i mizerii z ogórka.Te robiła sama moja córcia nie wyszły może idealnie ale było smacznie, mimo że przepis prosty może komuś się przyda?
15 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
80 g sera żółtego np gouda
2 łyżki majonezu
pęczek natki pietruszki
sól morska do smaku
pieprz czarny grubo mielony do smaku
Panierka:
1 jajko
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Soczyste roladki drobiowe z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rozcinamy na 4 kotlety, rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa aby nie porozrywać włókien, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony.Smarujemy równomiernie majonezem.Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, pietruszkę siekamy drobno nożem, posypujemy filety.Zawijamy ciasno roladki panierujemy w rozkłóconym jajku,bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Podajemy.
Komentarze