Drobiowe roladki nadziane pieczarkami

4.47 (193 ocen)

  • 35 min

Naprawdę smaczny obiad :) Roladki z piersi kurczaka nadziewane pieczarkami i cebulką :) Pieczone w piekarniku, bez dodatku tłuszczu. Podałam je z frytkami pieczonymi razem z mięskiem, więc oszczędność czasu i naczyń była znaczna :) można oczywiście podać także z ziemniakami lub ryżem.

  • 35 min

Składniki:

  • (2 porcje):
    - 2 średnie filety z piersi kurczaka
    - ok. 250g pieczarek
    - 1 mała cebula
    - sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, lubczyk(opcja)
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe roladki nadziane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i solimy. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy cebulę, chwilę smażymy i dodajemy pieczarki. Całość smażymy i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Kurczaka myjemy, osuszamy. Każdy filet rozbijamy na jeden duży kotlet. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, papryką, odrobiną majeranku i lubczyku.
  • 3. Na mięsie rozsmarowujemy masę pieczarkową i zawijamy roladki. Owijamy folią aluminiową (z powodu jej braku użyłam papieru do pieczenia). Pieczemy w 200 stopniach ok 20 min.

Porady

Do mięsa można podać frytki, ziemniaki lub ryż.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować