Rolada z kiełbasy

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepisami wymieniam się z koleżankami z pracy. Rolada smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • 25 dag ciasta francuskiego
    15 plastrów żółtego sera
    40 dag parzonej białej kiełbasy
    łyżka majeranku
    3 jajka
    białko
    3 łyżki bułki tartej
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Rolada z kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kiełbasy usuwamy osłonki, kroimy w małą kostkę. Jajka rozkłócamy, mieszamy z bułką tartą i majerankiem. Dodajemy kiełbasę i pieprz. Mieszamy.
  • 2. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy białkiem. Wykładamy plastry sera.
    Smarujemy masą z kiełbasy. Zwijamy.
  • 3. Roladę wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Ciasto francuskie Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować