Plastry białej kiełbasy w cieście francuskim

  • wyświetlono: 472 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska do białego barszczu lub do żurku. Chrupiące talarki szybko znikają z półmiska.

  • 30 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
3 średnie białe kiełbaski(około 40 dag)
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 łyżki ketchupu o smaku łagodnym
1 jajko
Kminek
Papier do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Plastry białej kiełbasy w cieście francuskim

  • 1. Wykonanie: ciasto francuskie posmarować ketchupem, pociąć na 3 cm paski wzdłuż krótszego boku. Białą kiełbasę pokroić na talarki pod kątem na 1 cm talarki. Każdy plaster kiełbaski zawinąć w ciasto francuskie, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małej odległości od siebie, posmarować rozkłóconym jajkiem,posypać kminkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 minut w temp. 190 stopni na rumiany kolor.

Porady

1.Talarki zamiast kminku można posypać sezamem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiekminekDomowa przekąskazdrowy przysmakbiała kiełbaskaketchup.

Komentarze

Podobne przepisy

parówki w cieście francuskim

Dodane przez: mariosylwia

Parówki w cieście francuskim

:-) Gorąco polecam (-:

Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: neliada

Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Szybka i smaczna przekąska. Często...

Brzoskwinie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Brzoskwinie w cieście francuskim

Ekspresowa i pyszna przekąska dla...

roladki w cieście francuskim

Dodane przez: AnnaKoziel

Drobiowe roladki w cieście francuskim

Drobiowe roladki w cieście francuskim....

Paróweczki w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaZN

Paróweczki w cieście francuskim

Szybka i prosta przekąska na ciepło.

danie

Dodane przez: maalikaa

Biała kiełbasa z warzywami

15 minut potrzebuję, żeby zaskoczyć...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE