Plastry białej kiełbasy w cieście francuskim

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska do białego barszczu lub do żurku. Chrupiące talarki szybko znikają z półmiska.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 średnie białe kiełbaski(około 40 dag)
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    3 łyżki ketchupu o smaku łagodnym
    1 jajko
    Kminek
    Papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ketchupy Przekąski

Plastry białej kiełbasy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto francuskie posmarować ketchupem, pociąć na 3 cm paski wzdłuż krótszego boku. Białą kiełbasę pokroić na talarki pod kątem na 1 cm talarki. Każdy plaster kiełbaski zawinąć w ciasto francuskie, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małej odległości od siebie, posmarować rozkłóconym jajkiem,posypać kminkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 minut w temp. 190 stopni na rumiany kolor.

Porady

1.Talarki zamiast kminku można posypać sezamem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kminek Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować