Rolada z boczku z farszem z białej kiełbasy z melisą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek umyć, osuszyć i pozbyć się grubej słoniny. Przeciąć boczek wzdłuż dłuższego boku na pół, ale nie do końca. Boczek powinien się rozłożyć. Boki od środka nacinamy jeszcze raz, ale nie do końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem.
2.Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy.
3.Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą.
4.Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut.
Komentarze