ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wielbicielom boczku polecam jak najbardziej. Pyszna rolada, która zachwyciła teściową. Wprost prosi się by zjeść plasterek na kanapce.

Składniki:

  • surowy boczek 0.5 kg
    kiełbasa biała 3 pętka
    natka pietruszki 1 pęczek
    melisa posiekana 3 łyżki
    sól, pieprz do oprószenia
    oliwa do wysmarowania
    majeranek 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kanapki

Rolada z boczku z farszem z białej kiełbasy z melisą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-184tvy8 1. Boczek umyć, osuszyć i pozbyć się grubej słoniny. Przeciąć boczek wzdłuż dłuższego boku na pół, ale nie do końca. Boczek powinien się rozłożyć. Boki od środka nacinamy jeszcze raz, ale nie do końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem.
  • image-0ap0wkm 2. Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy.
  • image-0a9ta12 3. Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą.
  • image-16n1e8w 4. Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Boczek Melisa Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować