Mięsna rolada

0 (0 ocen)

550 Pyszna mięsna roladka, można ją jeść na ciepło, z sosem, dobrze smakuje też na zimno, na kromce chleba. Robi się ją szybko (nie licząc czasu pieczenia), a i w lodówce może posiedzieć kilka dni, nie tracąc na wartości.

Składniki:

  • 900dag mielonego mięsa
    2 jajka
    1 łyżeczka papryki mielonej
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    20 dag plastrów szynki
    20 dag plastrów sera
    Sól, pieprz
    1 czerstwa bułka namoczona w wodzie lub w mleku
    Olej
    Bułka tarta (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mięsna rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanym oleju.
  • 2. Do mięsa dodać mielona paprykę, jajka oraz odciśniętą bułkę, cebulę z czosnkiem. Doprawiać solą i pieprzem. Gdy masa z mięsa jest zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Mięsny rolada 3. Na papierze do pieczenia o wymiarach około 25x30min rozprowadzić mięso mielone (cienką warstwę). Na nim układać równomiernie plastry szynki i żółtego sera. Za pomocą papieru zwinąć mięso w roladę. Owinąć je papierem i przełożyć do keksówki. Roladę zapiekać w temperaturze 200st przez 45min. Następnie, na około 10-15min - do zarumienienia, z góry ściągnąć papier do pieczenia i włączyć termoobieg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować