Rolada gotowana z piersi indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu rolada z piersi indyka z awokado i jajkiem, doskonała na kanapkę :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetu z piersi indyka
    1 awokado
    2 jajka
    2 łyżki majonez
    2 łyżki musztardy
    pieprz ziołowy
    sól
    szczypta chili
    koperek
    czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Jajko Przystawki Kanapki Wędliny

Rolada gotowana z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć i rozciąć tak, by otrzymać jednakowej grubości, jak najdłuższy płat. Rozbić tłuczkiem przez folię, a następnie natrzeć przyprawami, majonezem i musztarda i marynować w lodówce kilka godzin, według uznania.
  • 2. Filet rozłożyć na dużej desce do krojenia. Awokado obrać, pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz 1 łyżką majonezu, przyprawić solą, pieprzem ziołowym i chili, a następnie rozprowadzić równomiernie na płacie mięsa.
  • Rolada z indyka 3. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kosteczkę i posypać gęsto filet. Posypać dodatkowo solą, pieprzem ziołowym i koperkiem.
  • 4. Całość zwinąć ciasno w roladę, obwiązać sznurkiem wędliniarskim lub włożyć w specjalną siateczkę do wędlin i związać końce. Roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą, boki folii związać jak w cukierku, a następnie jeszcze raz przewiązać sznurkiem.
  • 5. Włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować około 50 minut. Po ugotowaniu wyjąć roladę, zdjąć folię i sznurek wędliniarski, ostudzić.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Indyk Jajka Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować