Rolada z indyka gotowana z pesto

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wspaniała drobiowa rolada z indyka gotowana z pesto z czosnku niedźwiedziego, idealnie pasuje do kanapek na zimno. Serdecznie polecam taką wspaniałą wędlinkę bez konserwantów.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kg fileta z indyka
    4 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Kanapki Pesto Wędliny

Rolada z indyka gotowana z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka rozbić na w miarę cienki płat a następnie rozsmarować pesto czosnkowe, nie posypujemy solą ponieważ w pesto jest sól i wystarczy. Następnie roladę zwijamy i przekładamy do foli aluminiowej i zwijamy ciasno.
  • 2. W garnku zagotowujemy wodę gdy zacznie się gotować przekładamy roladę i gotujemy pod przykryciem ok 50 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy do zastygnięcia. Zimne mięso wyciągamy z folii i kroimy na porcje.

Porady

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-5

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować