Rogaliki drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie, łatwe, tanie

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 250 g margaryny
    - 5 dag drożdży
    - 1/4 szkl. ciepłego mleka
    - 4 łyżki cuktru
    - 3 szkl. mąki
    - szczypta soli
    - 1 jajo
    - marmolada
    - cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka Rogaliki

Rogaliki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę dzień wcześniej wyjąc z lodówki aby byla w temperaturze pokojowej i miękka. Drożdże i cukier rozpuścić w mleku. Do miski dodać mąkę, sól, jajo, mleko i margarynę. Wymieszać wszystko do połączenia składników i odstawić do wyrośnięcia. Następnie podsypując mąką wałkować ciasto na okrągłe placki i kroić na trójkąty. Od zewnętrznej krawędzi nakłądać łyżeczkę marmolady i zawijać do środka tworząc rogaliki. Rogaliki układać na blasze wysmarowanej olejem i piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować