RACUSZKI Z JABŁKAMI I MALINAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszyste, racuszki na zsiadłym mleku z owocami sezonowymi tj. jabłka, malinki pyszota. Doskonałe na śniadanie, obiad jak i kolacje.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
    1/3 szklanki ciepłego mleka
    500 ml. zsiadłego mleka
    2 jajka
    50g drożdży
    4 łyżki cukru
    DODATKOWO :
    3 jabłka
    szklanka malin
    cukier puder
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuszki z jabłkami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki z jabłkami i malinami 1. ZACZYN: 1 łyżka mąki +1 łyżka cukru +drożdże i ciepłe mleko przełożyć do miseczki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
    Pozostała mąka, cukier, zsiadłe mleko i jajka przełoży do miski, wyrobić mikserem. Następnie dodajemy wyrośnięty zaczyn, całość wyrobić mikserem i odstawić ciasto do wyrośnięcia.
    Gdy ciasto wyrośnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i smażymy na złoty kolor na oleju.
    Usmażone racuszki układamy na ręcznik papierowy, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy malinami.

Porady

Racuszki możemy piec bez dodatku jabłek i podawać z dowolnym dżemem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Mąka Owoce Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować