racuchy miodowe

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

racuchy najlepiej smakują z miodem.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 25 dekagramów
    - maślanka: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - masło: 2 łyżki
    - cukier: 1 łyżka
    - Jajko: 2 sztuki
    - banan: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    CUKIER PUDER DO POSYPANIA LUB MIóD:
    - cukier puder: 4 łyżki
    - miód: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Racuchy miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Masło roztapiamy
    lekko studzimy. Mieszamy z rozkłóconym jajkiem i maślanką. Nadal mieszając, stopniowo
    wlewamy do mąki.
  • 2. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcje ciasta i smażymy racuchy z obu stron na
    rumiano. Układamy na talerzu i polewamy miodem lub posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować