Ogórki miodowe

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od koleżanki. Bardzo Mi posmakowały. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    ząbki czosnku
    koper
    gorczyca

    Zalewa:

    1 l wody
    3/4 szklanki octu 10%
    2 łyżki soli
    1 i 1/2 szklanki cukru
    3 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki małe dokładnie wymyć, nie ubierając ze skórki pokroić w plastry. Składniki na zalewę zagotować. Do słoika włożyć pokrojone ogórki , ząbek czosnku, koper, gorczycę i zalać zalewą. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować około 7 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Koper Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować