Racuchy drożdżowe z jabłkami

5 (143 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś innego na Deser lub kolacje .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    3jajka
    3łyżki cukru
    1paczuszka suchych drożdży
    Dodatkowo ;
    2jabłka
    cukier puder
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Racuchy drożdżowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy aby było ciepłe .

    do miski dodajemy mąkę cukier ,drożdże , ciepłe mleko ,cukier ,oraz jajka
    wszystko razem mieszamy odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .
  • 2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę .

    kiedy ciasto trochę podrośnie dodajemy jabłka , mieszamy wszystko .
  • 3. patelnie rozgrzewamy i nakładamy małe racuszki , smażymy z obu stron aż się zrumienią .

    podajemy posypane cukrem pudrem .

    smacznego..

Porady

Mleko musi być ciepłe .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować