Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Racuchy są naprawdę przepyszne oraz nie zawierają cukru i mąki. To idealna propozycja na bezglutenowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W sumie, jeśli nie zwracacie uwagi na gluten to możecie przygotować je z dowolnych płatków.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • (około 5 sztuk)
    1/2 banana
    1 jajko
    3 łyżki płatków jaglanych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    1 garść czereśni
    Ponadto:
    odrobina tłuszczu do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia.
    Na końcu do masy wmieszać czereśnie uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki wykładać odpowiednie porcje ciasta.
    (1 solidna łyżka stołowa na 1 placek.)
    Racuchy smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni i ostrożnie przewrócić na drugą stronę.
    Dosmażyć jeszcze przez chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować