Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami

  • wyświetlono: 103 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Racuchy są naprawdę przepyszne oraz nie zawierają cukru i mąki. To idealna propozycja na bezglutenowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W sumie, jeśli nie zwracacie uwagi na gluten to możecie przygotować je z dowolnych płatków.

IMG_20200520_121554b
  • 1 porcje
  • 10min

Składniki

(około 5 sztuk)
1/2 banana
1 jajko
3 łyżki płatków jaglanych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 garść czereśni
Ponadto:
odrobina tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami

  • 1. Banana należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia.
    Na końcu do masy wmieszać czereśnie uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki wykładać odpowiednie porcje ciasta.
    (1 solidna łyżka stołowa na 1 placek.)
    Racuchy smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni i ostrożnie przewrócić na drugą stronę.
    Dosmażyć jeszcze przez chwilkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiracuchyplacuszkiCzereśnie

Komentarze

Podobne przepisy

racuchy

Dodane przez: Marica738

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Uwielbiam racuchy, kojarzą mi się...

Racuchy z rabarbarem

Dodane przez: rzelkazag

Racuchy z rabarbarem

Racuchy to zawsze była specjalność...

Placki jaglane z żurawiną

Dodane przez: Marcia66

Placki jaglane z żurawiną

Kasza jaglana doskonale sprawdza...

Racuchy z morelami

Dodane przez: Krystyna32

Racuchy z morelami

Puszyste i pyszne racuchy.

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Racuchy na maślance z kiwi

Bardzo smaczne racuchy z owocami...

Racuchy z sałaty lodowej

Dodane przez: JustKuchcik

Racuchy z sałaty lodowej

Niebanalne racuchy drożdżowe w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE