Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami

  • wyświetlono: 43 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Racuchy są naprawdę przepyszne oraz nie zawierają cukru i mąki. To idealna propozycja na bezglutenowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W sumie, jeśli nie zwracacie uwagi na gluten to możecie przygotować je z dowolnych płatków.

DSC_3803k
  • 1 porcje
  • 10min

Składniki

(około 5 sztuk)
1/2 banana
1 jajko
3 łyżki płatków jaglanych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 garść czereśni
Ponadto:
odrobina tłuszczu do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami

  • 1. Banana należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia.
    Na końcu do masy wmieszać czereśnie uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki wykładać odpowiednie porcje ciasta.
    (1 solidna łyżka stołowa na 1 placek.)
    Racuchy smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni i ostrożnie przewrócić na drugą stronę.
    Dosmażyć jeszcze przez chwilkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiracuchyplacuszkiCzereśnie
 

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Racuchy na maślance z kiwi

Bardzo smaczne racuchy z owocami...

Racuchy z sałaty lodowej

Dodane przez: JustKuchcik

Racuchy z sałaty lodowej

Niebanalne racuchy drożdżowe w...

Racuchy z jabłkami

Dodane przez: peggi

Racuchy z jabłkami

To kolejny ze smaków mojego dzieciństwa...

Placki jaglane z żurawiną

Dodane przez: Marcia66

Placki jaglane z żurawiną

Kasza jaglana doskonale sprawdza...

racuchy z jabłkami

Dodane przez: aga888

Racuchy z jabłkami

W środku miękkie i puszyste, na...

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Parmezanowe racuchy z grzybami

Parmezanowe racuchy z grzybami