Racuchy są naprawdę przepyszne oraz nie zawierają cukru i mąki. To idealna propozycja na bezglutenowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W sumie, jeśli nie zwracacie uwagi na gluten to możecie przygotować je z dowolnych płatków.
Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banana należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia.
Na końcu do masy wmieszać czereśnie uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki wykładać odpowiednie porcje ciasta.
(1 solidna łyżka stołowa na 1 placek.)
Racuchy smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni i ostrożnie przewrócić na drugą stronę.
Dosmażyć jeszcze przez chwilkę.
Komentarze