Gofry bananowo-jaglane

  • wyświetlono: 25 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe oraz bez cukru na słodko. Słodkości gofrom nadaje banan oraz dodatki jakie sami możemy sobie wybrać. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 banan
3/4 szkl mąki jaglanej
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Gofry bananowo-jaglane

  • 1. Banana obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy pokrojonego banana do kielicha blendera i dodajemy do niego jajko, jogurt i oliwę, blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę jaglaną oraz proszek do pieczenia i mieszamy aby nie było grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na rumiany kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieDeserbananśniadaniegofrypodwieczorektania kuchniabez glutenumąka jaglana

Komentarze

Podobne przepisy

Gofry chałwowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry chałwowe

Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto...

Gofry twarogowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry twarogowe

Zapraszam na pyszne, chrupiące...

Gofry budyniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry budyniowe

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe....

image-1u0t975

Dodane przez: a_sad07

Placuszki jaglane

Delikatne i lekko słodkie, sprawdzą...

Placki jaglane z żurawiną

Dodane przez: Marcia66

Placki jaglane z żurawiną

Kasza jaglana doskonale sprawdza...

Gofry pszenno - kokosowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry pszenno - kokosowe

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE