Racuchy z mascarpone i czereśniami

4.33 (3 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzięki serkowi są delikatne i puszyste , dzięki czereśniom mają słodki owocowy smak :) Idealne na letnie śniadanie, lub podwieczorek :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200g serka mascarpone
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy z mascarpone i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy z mascarpone i czereśniami 1. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj cukry, a następnie po jednym żółtku. Zmniejsz obroty miksera i masę połącz z serkiem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodaj do masy. Czereśnie umyj, wypestkuj i połącz z resztą ciasta.
  • Racuchy z mascarpone i czereśniami 2. Na rozgrzany olej kłaść po 2 łyżki ciasta z czereśniami i smażyć na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować