Pulpety w sosie własnym

  • wyświetlono: 135708 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

dawiddudziak

Składniki

- wywar jarski
- mięso mielone wieprzowe 500 g
- 1 cebula
- 1 jajko
- maka pszenna
- olej
- śmietana 22%
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz, sól, majeranek, przyprawa uniwersalna
- mleko
- bułka czerstwa

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety w sosie własnym

  • 1. Pulpety:
    Bułkę czerstwo namaczamy w mleku i mielimy. Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Następnie dodajemy do mięsa pokrojoną cebulę, bułkę, jako, przyprawy. Pulpety wykańczamy w mące( ja sobie je obsmażyłem żeby zamknąć mięso i dodać większego aromatu,prawidłowo się je tylko gotuje).
    Sos:
    Zacznij od przygotowania wywaru. Następnie sporządź zawiesinę z mąki i mleka. Zagęszczając wywar staraj się cały czas mieszać żeby nie było grudek. Następnie daj śmietanę i wrzuć podsmażone pulpety. Gotuj pulpety z sosem około 10 min, żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły. Możecie do sosu dać ten olej, na którym podsmażaliście pulpety. Podawać z ziemniakami i surówka

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_foto
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.

Karp smażony

Dodane przez: czarrna

Karp smażony

Świąteczny bestseller :)

Barszcz wigilijny

Dodane przez: czarrna

Czysty barszcz grzybowy z uszkami

Smak tradycji

Kopytka

Dodane przez: czarrna

Kopytka z bułeczką

Prosty i tani obiad

image-06jtufn

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kotleciki z pomidorową niespodzianką

Aromatyczne mięsne kuleczki ze...

image-192vihh

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gołąbki z kapusty włoskiej

Takie gołąbki z kapusty włoskiej...