Pulpety w sosie własnym

  • wyświetlono: 132376 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

dawiddudziak

Składniki

- wywar jarski
- mięso mielone wieprzowe 500 g
- 1 cebula
- 1 jajko
- maka pszenna
- olej
- śmietana 22%
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz, sól, majeranek, przyprawa uniwersalna
- mleko
- bułka czerstwa

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety w sosie własnym

  • 1. Pulpety:
    Bułkę czerstwo namaczamy w mleku i mielimy. Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Następnie dodajemy do mięsa pokrojoną cebulę, bułkę, jako, przyprawy. Pulpety wykańczamy w mące( ja sobie je obsmażyłem żeby zamknąć mięso i dodać większego aromatu,prawidłowo się je tylko gotuje).
    Sos:
    Zacznij od przygotowania wywaru. Następnie sporządź zawiesinę z mąki i mleka. Zagęszczając wywar staraj się cały czas mieszać żeby nie było grudek. Następnie daj śmietanę i wrzuć podsmażone pulpety. Gotuj pulpety z sosem około 10 min, żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły. Możecie do sosu dać ten olej, na którym podsmażaliście pulpety. Podawać z ziemniakami i surówka

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_foto

Komentarze

Podobne przepisy

Złociste polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Dodane przez: dietetyklublin

Złociste polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

szybkiebardzo smacznewyjątkowełagodnena...

image-0ndv5h6

Dodane przez: P_Aneta

Filet z kurczaka zapiekany z cukinią i marchewką

Proste i smaczne danie, które praktycznie...

gotowe

Dodane przez: ziutula

w pieprzu cytrynowym smażone filety dorsza

ryba jest soczysta i chrupiąca,...

image-1932orw

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gołąbki

Cała moja rodzina je uwielbia....

Kaczka w pomarańczach

Dodane przez: rzelkazag

Kaczka w pomarańczach

Aromatyczna kaczka pieczona w towarzystwie...

filet kurczaka z papryka i groszkiem podany z kuskusem

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Kuskus z filetem papryką i zielonym groszkiem

smaczne pozywne danie na obiad-kasza...