Pulpety w sosie własnym

  • wyświetlono: 143869 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

dawiddudziak

Składniki

- wywar jarski
- mięso mielone wieprzowe 500 g
- 1 cebula
- 1 jajko
- maka pszenna
- olej
- śmietana 22%
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz, sól, majeranek, przyprawa uniwersalna
- mleko
- bułka czerstwa

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety w sosie własnym

  • 1. Pulpety:
    Bułkę czerstwo namaczamy w mleku i mielimy. Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Następnie dodajemy do mięsa pokrojoną cebulę, bułkę, jako, przyprawy. Pulpety wykańczamy w mące( ja sobie je obsmażyłem żeby zamknąć mięso i dodać większego aromatu,prawidłowo się je tylko gotuje).
    Sos:
    Zacznij od przygotowania wywaru. Następnie sporządź zawiesinę z mąki i mleka. Zagęszczając wywar staraj się cały czas mieszać żeby nie było grudek. Następnie daj śmietanę i wrzuć podsmażone pulpety. Gotuj pulpety z sosem około 10 min, żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły. Możecie do sosu dać ten olej, na którym podsmażaliście pulpety. Podawać z ziemniakami i surówka

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_foto

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka w sosie własnym

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Żeberka w sosie własnym

Aromatyczne, mięciutkie mięsko...

Schab duszony w sosie własnym

Dodane przez: Alex M

Schab duszony w sosie własnym

Kruche i rozpływające się w ustach...

Sztuka mięsa w sosie własnym

Dodane przez: PolskaGotuje

Sztuka mięsa w sosie własnym

Za sprawą tymianku,przypraw i odpowiedniego...

Pulpety w sosie pomidorowym

Dodane przez: joanna30

Pulpety w sosie pomidorowym

Nie ma to jak rozpływające się...

Pulpety w sosie pomidorowym

Dodane przez: hercik17

Pulpety w sosie pomidorowym

Klasyka, czyli pulpety w sosie...

bitki w sosie

Dodane przez: Jolanta KG

Bitki drobiowe w sosie własnym

Miękkie mięso z piersi kurczaka...