REKLAMA

Pulpety w sosie własnym

wyświetlono: 322570 | dodany do książki kucharskiej: 8 | polecenia: 0

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

opublikowany: 08.01.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • - wywar jarski
    - mięso mielone wieprzowe 500 g
    - 1 cebula
    - 1 jajko
    - maka pszenna
    - olej
    - śmietana 22%
    - liść laurowy
    - ziele angielskie
    - pieprz, sól, majeranek, przyprawa uniwersalna
    - mleko
    - bułka czerstwa
Ocena:

(średnia 4.5 z 176 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpety:
    Bułkę czerstwo namaczamy w mleku i mielimy. Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Następnie dodajemy do mięsa pokrojoną cebulę, bułkę, jako, przyprawy. Pulpety wykańczamy w mące( ja sobie je obsmażyłem żeby zamknąć mięso i dodać większego aromatu,prawidłowo się je tylko gotuje).
    Sos:
    Zacznij od przygotowania wywaru. Następnie sporządź zawiesinę z mąki i mleka. Zagęszczając wywar staraj się cały czas mieszać żeby nie było grudek. Następnie daj śmietanę i wrzuć podsmażone pulpety. Gotuj pulpety z sosem około 10 min, żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły. Możecie do sosu dać ten olej, na którym podsmażaliście pulpety. Podawać z ziemniakami i surówka

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna30 IMG_3480

Pulpety w sosie pomidorowym

Nie ma to jak rozpływające się w ustach pulpeciki w pysznym sosie pomidorowym na obiad.

kategoria: Dania główne pulpety sos pomidorowy opublikowany: 23.04.2015 | wyświetlono: 279975 Książki kucharskie: 19 | Polecenia: 3

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE