Pulpety w sosie własnym
- wyświetlono: 312891 |
- dodany do książki kucharskiej: 8 |
- polecenia: 0
Myślę że każdy z nas lubi pulpety.
Składniki
- wywar jarski- mięso mielone wieprzowe 500 g
- 1 cebula
- 1 jajko
- maka pszenna
- olej
- śmietana 22%
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz, sól, majeranek, przyprawa uniwersalna
- mleko
- bułka czerstwa
Sposób przygotowania przepisu:
Pulpety w sosie własnym
- 1.
Pulpety:
Bułkę czerstwo namaczamy w mleku i mielimy. Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Następnie dodajemy do mięsa pokrojoną cebulę, bułkę, jako, przyprawy. Pulpety wykańczamy w mące( ja sobie je obsmażyłem żeby zamknąć mięso i dodać większego aromatu,prawidłowo się je tylko gotuje).
Sos:
Zacznij od przygotowania wywaru. Następnie sporządź zawiesinę z mąki i mleka. Zagęszczając wywar staraj się cały czas mieszać żeby nie było grudek. Następnie daj śmietanę i wrzuć podsmażone pulpety. Gotuj pulpety z sosem około 10 min, żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły. Możecie do sosu dać ten olej, na którym podsmażaliście pulpety. Podawać z ziemniakami i surówka
PPWS_08-2015
Podobne przepisy
Dodane przez: PolskaGotuje
Sztuka mięsa w sosie własnym
Za sprawą tymianku,przypraw i odpowiedniego...
Komentarze