Pulpety w sosie własnym

4.4 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

Składniki:

  • - wywar jarski
    - mięso mielone wieprzowe 500 g
    - 1 cebula
    - 1 jajko
    - maka pszenna
    - olej
    - śmietana 22%
    - liść laurowy
    - ziele angielskie
    - pieprz, sól, majeranek, przyprawa uniwersalna
    - mleko
    - bułka czerstwa
Wystaw ocenę:

4.4 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpety:
    Bułkę czerstwo namaczamy w mleku i mielimy. Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Następnie dodajemy do mięsa pokrojoną cebulę, bułkę, jako, przyprawy. Pulpety wykańczamy w mące( ja sobie je obsmażyłem żeby zamknąć mięso i dodać większego aromatu,prawidłowo się je tylko gotuje).
    Sos:
    Zacznij od przygotowania wywaru. Następnie sporządź zawiesinę z mąki i mleka. Zagęszczając wywar staraj się cały czas mieszać żeby nie było grudek. Następnie daj śmietanę i wrzuć podsmażone pulpety. Gotuj pulpety z sosem około 10 min, żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły. Możecie do sosu dać ten olej, na którym podsmażaliście pulpety. Podawać z ziemniakami i surówka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwaśna śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.84 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować