Pulpeciki w sosie z pieczarkami

4.5 (179 ocen)

  • 40 min

Dobre jako dodatek do ryżu,makaronu i smaczne też z pieczywem.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 50 dag
    pieczarki 20 dużych szt
    papryka 1 szt
    cebula 2 szt
    bułka tarta ok. 1/2 szklanki
    koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
    jajko 1 szt
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki w sosie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. 1 i 1/2 cebuli obrać i pokroić w piórka. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w małe kawałki.

    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, zeszklić cebulę i przełożyć do rondla. Dodać przygotowane pieczarki, podlać wodą i chwilę gotować, dodać paprykę i dalej dusić.

    Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, jajko i bułkę tartą. Doprawić do smaku.

    Z masy odrywać małe kawałeczki i formować pulpety, dodać do sosu, dodać też ziele angielskie, doprawić do smaku.

    Gotować ok. 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować