Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zioła i przyprawy. Wyrobić ręką i uformować pupleciki. Każdy obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
2.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć na nim cebulę pokroją w piórka i pokrojone w plasty pieczarki. Dodać paprykę oraz pomidory wraz z zalewą z puszki, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową oraz zioła i przyprawy. Dodać podsmażone pulpeciki i gotować na wolnym ogniu kilka minut. Podawać ziemniakami lub ryżem.
Komentarze