PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ryba z jajkiem w galareciehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/73/ryba-w-galarecie.jpeg30372402http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryba-z-jajkiem-w-galarecie
dorsz 2 filety duże
jajko 3 jajka
groszek konserwowy 1/2 puszki
bulion ok 2 szklanki
żelatyna ok 3 łyżeczki z czubkiem
olej
masło
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Ryba z jajkiem w galarecie
1.
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo ok 10min. Ugotowane jajka studzimy i obieramy. Żelatynę rozprowadzamy w bulionie i doprawiamy do smaku. Rybę jeśli jest mrożona rozmrażamy i osączamy na sicie albo osuszamy papierowym ręcznikiem.
Filety kroimy na kawałki i oprószamy pieprzem a także solą (można też doprawić przyprawą uniwersalną). Kawałki przygotowanej ryby smażmy na rozgrzanym maśle można też na oleju. Po zdjęciu z patelni osączamy dobrze na papierowym ręczniku i studzimy.
Przygotowane jajka kroimy w plastry. Na dwa przygotowane półmiski rozkładamy groszek i układamy na nim plastry jajek i ryby.
Zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dowolnie dekorujemy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze