REKLAMA

Ryba z jajkiem w galarecie

wyświetlono: 2755 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Moja rodzinka bardzo lubi dania "w galarecie" dlatego często przygotowuje takie jedzonko. Jak dla mnie to jest to też trochę dekoracja stołu.

opublikowany: 05.11.2017
Udostępnij Pinterest
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • dorsz 2 filety duże
    jajko 3 jajka
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    bulion ok 2 szklanki

    żelatyna ok 3 łyżeczki z czubkiem
    olej
    masło
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 177 głosów)

Okazje:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • ryba w galarecie 1. Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo ok 10min. Ugotowane jajka studzimy i obieramy. Żelatynę rozprowadzamy w bulionie i doprawiamy do smaku. Rybę jeśli jest mrożona rozmrażamy i osączamy na sicie albo osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Filety kroimy na kawałki i oprószamy pieprzem a także solą (można też doprawić przyprawą uniwersalną). Kawałki przygotowanej ryby smażmy na rozgrzanym maśle można też na oleju. Po zdjęciu z patelni osączamy dobrze na papierowym ręczniku i studzimy.
    Przygotowane jajka kroimy w plastry. Na dwa przygotowane półmiski rozkładamy groszek i układamy na nim plastry jajek i ryby.
    Zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

ryba w galarecie

lubię robić rybę w galarecie

kategoria: ryba Przystawki opublikowany: 30.01.2012 | wyświetlono: 8627 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: agus11013 agus11013

RYBA W GALARECIE

Dla smakoszy ryb, gotowana rybka w galarecie,danie super się sprawdzi na przystawkę na wszelkie okazje.

kategoria: Galareta Dania główne ryba opublikowany: 10.04.2016 | wyświetlono: 1089 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: danusia19671 danusia19671

Ryba faszerowana w galarecie

Moja rodzinka uwielbia ryby, a jak wiadomo na świątecznym stole nie może jej zabraknąć.

kategoria: ryba Przystawki opublikowany: 04.12.2018 | wyświetlono: 3299 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 0
Dodane przez: katarzynka455

Szynka z jajkiem w galarecie

Łatwa w przygotowani przekąska. Pasuje na stół świąteczny i inne uroczystości.

kategoria: Galareta jajko Przystawki Szynki opublikowany: 19.03.2016 | wyświetlono: 5361 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Ryba w galarecie - pstrąg

Pyszny pstrąg w galarecie z rodzynkami i migdałami

kategoria: Galareta Przystawki opublikowany: 01.02.2014 | wyświetlono: 3612 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE