Pyszne i szybkie danie obiadowe. Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne możesz podawać je tak jak lubisz z ryżem, kaszą czy makaronem oraz ulubioną surówką.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
800g mięsa mielonego (może być drobiowe lub wieprzowe)
Przyprawa do mięsa mielonego
Sól pieprz do smaku
2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany
Pęczek koperku
1 litr wody
1 kostka rosołowa
Dodatkowo
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki majeranku
Pulpeciki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z majerankiem odstaw.
2.Mięso mielone wymieszaj z przyprawami. Wodę z kostką zagotuj ,z mięsa mielonego formuj kulki obtaczaj je w mące ziemniaczanej z majerankiem i wrzucaj do gotującej się wody. Gotuj na mały ogniu około 25 minut. Sos dopraw solą i pieprzem dodaj pokrojony koperek zagęść mąka i śmietaną. Podawaj z ryżem i ulubioną surówką lub tak jak lubisz
Smacznego.
Komentarze