Pulpeciki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszne i szybkie danie obiadowe. Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne możesz podawać je tak jak lubisz z ryżem, kaszą czy makaronem oraz ulubioną surówką.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 800g mięsa mielonego (może być drobiowe lub wieprzowe)
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Sól pieprz do smaku
    2 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany
    Pęczek koperku
    1 litr wody
    1 kostka rosołowa

    Dodatkowo
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pulpety

Pulpeciki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z majerankiem odstaw.
  • 2. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami. Wodę z kostką zagotuj ,z mięsa mielonego formuj kulki obtaczaj je w mące ziemniaczanej z majerankiem i wrzucaj do gotującej się wody. Gotuj na mały ogniu około 25 minut. Sos dopraw solą i pieprzem dodaj pokrojony koperek zagęść mąka i śmietaną. Podawaj z ryżem i ulubioną surówką lub tak jak lubisz
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować