Pstrąg z patelni w przyprawach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moja rodzinka uwielbia ryby.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pstrągi
    sól
    pieprz
    majeranek
    cytryna
    czosnek granulowany
    mąka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg z patelni w przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybki skrobiemy, patroszymy, myjemy, osuszamy, nacinamy.
    Przyprawiamy wymienionymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny
    Na patelni rozgrzewamy olej, rybki obtaczamy w mące, smażymy.

    Podajemy z chlebkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować