Schab pieczony w przyprawach

4.44 (160 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczony schab to dokonały pomysł na obiad lub kolację. Może być podawany na ciepło i na zimno. Schab może z powodzeniem zastąpić wędlinę kupowaną w sklepie. Jest o wiele zdrowszy i nie zawiera konserwantów.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości,
    2 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
    1 łyżeczka majeranku,
    1 łyżeczka pieprzu,
    ½ łyżeczki soli,
    6 łyżek oleju,
Wystaw ocenę:

4.44 (160 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab pieczony w przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czosnek przeciskamy przez praskę. Olej mieszamy z czosnkiem, papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Do marynaty wkładamy schab. Dokładnie nacieramy mięso. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
    2. Schab razem z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw związujemy i układamy na blaszce. Schab pieczemy około 2 godzin w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować