Pstrąg ze świeżym koperkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Urozmaicenie obiadu lub pomysł na efektowną kolacje. Rybka wychodzi soczysta i czuć aromat koperku z nutką cytryny..

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pstrągi (patroszone)
    2 łyżki Przyprawa do ryb
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    2 łyżki masła
    1/3 szklanki soku z wyciśniętej cytryny
    ½ szklanki posiekanego świeżego koperku
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg ze świeżym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg z koperkiem 1. Rybę opłukać w zimnej wodzie. Wytrzeć w papierowy ręcznik. Po łyżce masła daje do środka pstrąga oraz połowę posiekanego koperku daje na roztarte masło w środku rybki. Oprószam przyprawą do ryb, Vegetą i pieprzem. Na patelni grillowej dajemy tłuszcz i zapiekamy pstrąga z jednej strony gdy odwracam go na drugą stronę polewam już zapieczoną stronę ryby wyciśniętym sokiem z cytryny. Po zapieczeniu się drugiej strony danie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować