Pstrąg z masłem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mój mąż był zachwycony smakiem tej rybki

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni pstrąg,
    sól,
    pieprz cytrynowy,
    3 ząbki czosnku,
    1/2 łyżeczka tymianku,
    pęczek koperku,
    3 łyżki masła,
    4 plasterki limonki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przekąski

Pstrąg z masłem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga dokładnie umyć osuszyć i natrzeć z wierzchu i od środka solą, pieprzem, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do środka ryby włożyć masło, posiekany koperek i 2 plasterki limonki. Rybę ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut. Po upieczeniu udekorować plasterkami limonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować