Pstrąg z masłem i koperkiem

  • wyświetlono: 506 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mój mąż był zachwycony smakiem tej rybki

1dd
  • 1 porcje
  • 150min
  • Łatwy

Składniki

1 średni pstrąg,
sól,
pieprz cytrynowy,
3 ząbki czosnku,
1/2 łyżeczka tymianku,
pęczek koperku,
3 łyżki masła,
4 plasterki limonki.

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z masłem i koperkiem

  • 1. Pstrąga dokładnie umyć osuszyć i natrzeć z wierzchu i od środka solą, pieprzem, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do środka ryby włożyć masło, posiekany koperek i 2 plasterki limonki. Rybę ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut. Po upieczeniu udekorować plasterkami limonki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pstrągrybypieczony pstrągpstrąg z piekarnikapstrąg z masłem i koperkie

Komentarze

Podobne przepisy

Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim

Dodane przez: LucyG

Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim

Smaczna przekąska serwowana bardzo...

Duszona kapustka.

Dodane przez: Waldek

Młoda kapustka z koperkiem

Szybki i prosty sposób na przyrządzenie...

Wędzone pstrągi

Dodane przez: Bożena1960

Wędzone pstrągi

Dzisiaj polecam mój przepis na...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortilla z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy...

Paszteciki z kapustą i grzybami

Dodane przez: Annie_Ka

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki smakują znakomicie zarówno...

Pstrąg otulony szynką prosciutto

Dodane przez: Gregorhspeed

Pstrąg otulony szynką prosciutto

Można połączyć pstrąga z mięsem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE