Pieczony pstrąg pachnący koperkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatna ryba pieczona z dużą ilością świeżego pachnącego koperku, wyrazistego, aromatycznego czosnku i delikatnym rozpływającym się masełkiem, które idealnie łączy wszystkie smaki to klasyka gatunku, której w mojej kuchni zabraknąć nie może.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi
    4 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    sok z 1 cytryny
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony pstrąg pachnący koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26oh4tm 1. Pstrągi umyć, delikatnie naciąć, oprószyć od wewnątrz i z zewnątrz solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na około 30minut.
  • image-1b3u8dr 2. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Koper umyć
    i osuszyć.
  • image-03i1hf7 3. Wewnątrz każdego pstrąga umieścić masło czosnkowe i koper. Każdą rybę zawinąć w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego
    do 180 stopni i piec przez około 25 - 35minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Masło Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować