Przekładaniec

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki deser - krem rumowy, biszkopty i dżem porzeczkowy.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopty okrągłe większe: 1 opakowanie
    - kawa rozpuszczlna: 5 łyżeczek
    - dżem porzeczkowy: 1 opakowanie
    - krem rumowy: 1 opakowanie
    - mleko: 1 szklanka
    - masło miękkie (temp. pokojowa): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekładaniec 1. Przygotowujemy krem rumowy według instrukcji na opakowaniu.
    Kiedy połączymy już zawartość opakowania ze schłodzonym mlekiem dodajemy jeszcze dwie łyzki masła i mieszamy.

    Kawę rozpuszczamy w małej ilości wody.
    Moczymy w niej biszkopty.

    Deser jest bardzo prosty - polega na przekładaniu poszczególnych warstw.
    Układamy je według uznania.
    Ja zaczęłam od biszkoptów. Następnie dżem porzeczkowy, biszkopt, krem...

    Deser odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby biszkopty jeszcze dokładnie zmiękły.

    Smacznego :)
    Gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować