Tarteletki z kremem mascarpone i czekoladą.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Przepis idealny dla łasuchów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
    szklanka mąki
    4 łyzki mąki ziemniaczanej
    5 łyżek cukru pudru
    1 jajko
    250 gr czereśni
    mięta

    Krem
    2 tabliczki gorzkiej czekolady
    250 gr serka mascarpone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarteletki z kremem mascarpone i czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier, jajko (całe) zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem.
    Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :)

    Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować