Waflowy przekładaniec

5 (167 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Obok bloku czekoladowego to właśnie waflowy przekładaniec należał do słodkości robionych w domu,gdy byłam mała.

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych prostokątnych wafli tortowych
    puszka masy krówkowej(400 g)
    250 g masła
    2 łyżki kakao
    3 łyżki śmietany 22%
    100 g orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Krem

Waflowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle przekroić na połowę.
    Masę krówkową przełożyć do miski,dodać pokrojone na kawałki masło i zmiksować na gładki krem.
  • 2. Kakao wsypać do miski ,wlać śmietanę ,podgrzewać chwilę mieszając,aż kakao się rozpuści.
    Zdjąć z ognia,przestudzoną śmietanę kakaową dodać do kremu i zmiksować.
  • 3. Na desce ułożyć wafel,posmarować go kremem,przykryć następnym waflem.
    Postępować tak samo z następnymi waflami do ich wyczerpania.
    Pozostałym kremem posmarować wierzch oraz boki przekładańca.
    Wierzch posypać posiekanymi orzechami laskowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Masa krówkowa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować