Precelki rumowe z rumowym lukrem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Pyszne świąteczne ciasteczka tylko i wyłącznie dla dorosłych

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki:

    300g mąki

    100g cukru pudru

    1 żółtko,

    szczypta soli

    1 łyżka rumu

    200g masła

    mąka do wałkowania

    Polewa:

    1 żółtko

    1 łyżka rumu

    150g cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Precelki rumowe z rumowym lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut.

    2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. zrobić wałek z którego odcinać kawałki i formować je na małe precelki

    3. Precelki wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku.

    4. Ciastka ostudź na kratce.

    5. Polewa : Dobrze utrzeć cukier, białko i rum, aby uzyskać białą polewę

    6. Precelki posmaruj obficie lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rum

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować