Polędwiczki z warzywami po włosku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Szukasz sprawdzonego przepisu na polędwiczki wieprzowe, mam coś dla Ciebie. Delikatne mięso z polędwiczek, panierowane w nietypowej panierce, podane z warzywami oraz pieczarkami, czy nie brzmi kusząco?

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 250 g pieczarek
    • 2 całe jajka
    • 2 łyżki majonezu
    • mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • 2 opakowanie warzyw na patelnie po włosku
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Polędwiczki z warzywami po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    2. Do warzyw dodaję oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki, smażę przez pięć minut, aż grzyby się zeszklą, a następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
  • mięso 2. 3. Mięso kroję w plasterki, rozbijam delikatnie ręką. Doprawiam pierzem oraz solą.
    4. Jajka roztrzepuję z majonezem, mlekiem. Mięso panieruję w mieszance majonezowo- jajecznej a następnie w mące pszennej i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładam do naczynia żaroodpornego.
  • warzywa 3. 5. Na pozostałym oleju od smażenia mięsa, smażę warzywa około 10 minut, przyprawiam przyprawami, które znajdowały się w opakowaniu z warzywami.
  • grzyby 4. 6. Do naczynia żaroodpornego dodaję warzywa, groszek odlany z zalewy i pieczarki z cebulką.
    7. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 30 minut.
  • danie 5. 8. Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować