Polędwiczki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Dziś proponuję dla Ciebie obłędnie pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne. To połączenie jest idealne, spróbuj przekonaj się Sam.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryką żółta
    • 4 ogórki konserwowe
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 4 łyżki ketchup pikantnego
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Polędwiczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w dwucentymetrowe plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 2. Na drugiej większej patelni przygotowuję sos. Obieram cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • warzywa 3. Papryki myję, obieram z nasion, kroję w paseczki i łączę z grzybami. Następnie dodaję pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje dziesięć minut.
  • przecier 4. Na koniec dodaję przecier, chili oraz ketchup, pięć minut gotuję i łączę z mięsem
  • danie 5. Danie gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować