Tortellini po włosku

4.49 (168 ocen)

Tortellini to włoskie pierożki nadziane mięsem, grzybami lub serem. Podaje się je z sosem pomidorowym - wtedy możemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym żółtym serem, co ja pominęłam.

Składniki:


  • 250g makaronu tortellini (u mnie z serem)
    500g mięsa mielonego
    2 cebule
    2 puszki pomidorów krojonych
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól, pieprz, papryka wędzona
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortellini po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.



  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym, które doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Dodajemy pomidory, koncentrat, dusimy 15-20 minut, doprawiamy do smaku.
  • 3. Tortellini przekładamy do przygotowanego sosu. Mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kurczak po włosku

To może cię zainteresować