Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propozycje. Delikatne mięso z polędwiczek z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej kiełbasy, która sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.
Polędwiczki z kiełbasą chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
2.2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju.
3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli.
4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.
3.5. Na koniec sos łączę z mięsem.
6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.
Komentarze