Polędwiczki z kiełbasą Chorizo

1 (28 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propozycje. Delikatne mięso z polędwiczek z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej kiełbasy, która sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 papryka czerwona
    • 2 laseczki kiełbasy Chorizo
    • 100 g oliwek zielonych
    • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • 3 łyżeczki ketchupu
    • Mąka pszenna do panierki
    • olej do smażenia
    • sól
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 1 łyżeczka oregano
Wystaw ocenę:

1 (28 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Polędwiczki z kiełbasą chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
  • warzyywa 2. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju.
    3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli.
    4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.
  • danie 3. 5. Na koniec sos łączę z mięsem.
    6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować