Meksykańskie polędwiczki

5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 polędwiczki wieprzowe
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    Składniki na sos:
    • 10 łyżek ketchupu pikantnego
    • 6 łyżek soku z pomarańcza
    • 3 ząbki czosnku
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • ½ łyżeczki majeranku
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól
    • ½ puszki kukurydzy
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Meksykańskie polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam kroję w plastry i delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie smażę na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. Na drugiej większej patelni na rozgrzanym oleju, smażę obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Wlewam ketchup, koncentrat pomidorowy, sok z pomarańcza, wsypuję majeranek, paprykę ostrą i gotuję do chwili połączenia się składników. Kukurydze odlewam z zalewy i dodaję do sosu.
  • danie 3. Mięso po usmażeniu zanurzam w sosie i dwie minutki gotuję.
    Danie gotowe, podaję z ryżem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować