Polędwica z mintaja w panierce z płatków jaglanych

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwice z mintaja
    - płatki jaglane
    - mąka kokosowa
    - 1 jajko
    - czosnek granulowany
    - pieprz cytrynowy
    - sól do smaku
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Polędwica z mintaja w panierce z płatków jaglanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie, obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować