PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna słodko-ostra marynata!

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 podudzia z kurczaka.

    Składniki marynaty:
    łyżka oleju,
    czubata łyżeczka ostrej musztardy,
    łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka ziół prowansalskich.
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Podudzia pieczone w marynacie z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myję i osuszam.
    Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.
    Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
    Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Miód Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować