Bardzo smaczne, a jednocześnie tanie i proste do zrobienia mięso z kurczaka. Miodowo-musztardowa marynata sprawia, że mięso jest wyjątkowo soczyste, a powstały w trakcie pieczenia sos smakuje rewelacyjnie.
Podudzia w musztardowo - miodowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać i dokładnie osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce, przełożyć do niej osuszone podudzia i wymieszać starannie pokrywając mięso marynatą. Miskę nakryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na całą noc.
2.Następnego dnia mięso wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej przez godzinę. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 40 minut.
3.W trakcie pieczenia mięso przewracać na drugą stronę oraz polewać pozostałą marynatą.
Następnie zwiększyć temperaturę do 200°C, włączyć funkcję grill i piec 10 minut.
Komentarze