Podudzia kurczaka pieczone w przyprawach z musztardą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś u mnie jak zwykle testowanie nowego przepisu a mianowicie zrobiłam podudzia kurczaka w przyprawach z musztardą. Powiem wam że wyszły mega smaczne soczyste aż mięsko odchodziło od kości.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg podudzia z kurczaka,
    0,5 łyżki przyprawy do gyros,
    1 łyżka przyprawy do kurczaka złocistego,
    0,5 łyżki pieprzu cytrynowego,
    0,5 łyżki papryki czerwonej słodkiej,
    1 łyżka musztardy sarepskiej,
    2 łyżki oleju,
    4 łyżki wody.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia kurczaka pieczone w przyprawach z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Podudzia kurczaka przełożyć do miski wsypać wszystkie podane składniki oraz musztardę. Całe mięso natrzeć za pomocą rąk aby przyprawy z musztardą wchłonęły się w mięso, odstawić na dziesięć minut aby mięso przeszło smakiem i zapachem przypraw.
  • obiad 2. Jak już podudzia kurczaka odstały w przyprawach swój czas wtedy przełożyć je do naczynia żaroodpornego podlać wodą i wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec co jakiś czas obracając mięso przez godzinę plus dziesięć minut na rozgrzanie piekarnika. Mięso piec do ładnego zarumienienia i miękkości.
  • obiad 3. Upieczone podudzia jeszcze gorące podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz do tego surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Mięsko wyszło kruche, soczyste i bardzo smaczne rozpływało się w ustach to na pewno za sprawą dodanej musztardy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować