SKRZYDEŁKA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Z lekką nutą słodyczy. :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    10 skrzydełek z kurczaka.

    Składniki marynaty:
    4 łyżeczki ostrej musztardy,
    łyżka syropu trzcinowego (lub klonowego, ewentualnie miodu),
    10 ml sosu sojowego,
    czubata łyżeczka majeranku,
    1-2 suszone papryczki chili peperoncini lub 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka pieczone w marynacie z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa odcinam najcieńsze końcówki, myję i osuszam ręcznikiem papierowym.
    Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
    Piekę w 200 stopniach (z termoobiegiem) przez 40 minut. Następnie rozcinam woreczek i piekę jeszcze 10-15 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Musztarda Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Sylwester Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować